Van Hooijdonk: "FC Utrecht kreeg geen tijd om naar adem te happen"

Pierre van Hooijdonk
Pierre van Hooijdonk Foto: © Pro Shots

Pierre van Hooijdonk is onder de indruk van het spel van Feyenoord. Dat vertelde de analyticus bij NOS Studio Voetbal.

De oud-spits geeft aan dat hij enthousiast werd van de wedstrijd tegen FC Utrecht (4-2). “Ik was wel echt onder de indruk van dit Feyenoord. Er zit ontzettend veel positieve agressie in het elftal. Utrecht kreeg geen seconde de tijd om naar adem te happen, want dan zat een Feyenoorder bovenop. Dat is kenmerkend voor het elftal van Slot, alleen komt het er niet altijd uit. Utrecht kreeg geen lucht, echt geen seconde. Ik denk dat met name daardoor dat Utrecht, buiten die twee goals, geen enkele kans heeft gekregen. Het was één en al Feyenoord.”

Daarna geeft Van Hooijdonk aan dat alles op zijn plek viel bij de nummer twee van de Eredivisie. Ook vond hij dat het goed ging op de flanken. “De vleugels, met name Paixão, waren erg goed. We hebben heel vaak gezegd dat er niks gebeurt op de vleugels. Paixão kwam er een aantal keren langs en Timber was goed op het middenveld samen met Wieffer”, vertelt de voormalig Feyenoord-aanvaller.

Ook is Pierre blij dat Calvin Stengs weer is teruggekeerd van zijn blessure. “Hij zorgde in mijn ogen weer voor een stukje vertrouwd middenveld, met iemand die over de creativiteit beschikt om anderen beter te maken en ook kansen te creëren. Bij andere middenvelders van Feyenoord zie je dat niet. Het was goed om hem weer op de tien-positie voor Feyenoord te zien spelen”, besluit Van Hooijdonk.

Lees meer:
0 reacties