Van Halst doet voorspelling: "FC Utrecht zal kansen krijgen"

Jan van Halst en Ruud Gullit bij Rondo
Jan van Halst en Ruud Gullit bij Rondo Foto: © Pro Shots

FC Utrecht begint de tweede seizoenshelft dit weekend met een wedstrijd tegen Ajax. Jan van Halst weet dat die wedstrijd bij de fans van FC Utrecht altijd extra leeft.

"Daar zit 'm ook het gevaar in. Je denkt: we gaan gewoon een wedstrijd spelen. Maar de spelers moeten zich realiseren, helemaal als er publiek bij zou zijn, dat het venijn vanuit Utrecht zo leeft", begint Van Halst bij Ajax Showtime. "Als je daar aankomt en je bent niet helemaal op de hoogte van die rivaliteit, is het alsof je ineens het mes op de keel krijgt."

Eerder dit seizoen won FC Utrecht met 0-1 van Ajax. "Ze waren toen ook in vorm. Dat is nu wat minder. Ze hebben een slechte maand achter de rug. Dat betekent dat dit een wedstrijd van 'erop of eronder' wordt. Ze willen de slechte periode van de eerste seizoenshelft van zich afschudden."

Dit jaar is er echter geen publiek. Volgens Van Halst is dit een voordeel voor Ajax. "Ajax is daarom de grote favoriet. Mijn verwachting? 0-3. Utrecht is een goed voetballende ploeg, ze zullen hun kansen krijgen, maar normaal gesproken en met name omdat er geen publiek is, is Ajax gewoon veel beter."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand