Van Es reageert op rellen: "Staat haaks op waar we voor staan"

Thijs van Es
Thijs van Es Foto: © Pro Shots

FC Utrecht moet het eerstvolgende Eredivisie-duel zonder publiek spelen naar aanleiding van de rellen na het duel met Go Ahead Eagles. Thijs van Es reageert op de situatie.

"Zoals eerder aangegeven heeft FC Utrecht begrip voor het feit dat er naar aanleiding van de ongeregeldheden, wordt nagedacht over maatregelen. Maar deze straf raakt het collectief en niet de bewuste vandalen. Het collectief wordt nu gestraft voor het gedrag van individuen. Dat staat haaks op waar wij, en met ons het volledige betaalde voetbal als sector, voor staan. Dit is overigens iets wat wij maandag, in het overleg met de lokale driehoek, ook hebben benoemd. En dat zullen we blijven doen. Andere geledingen binnen de club hebben dit vervolgens ook bij de driehoek aangegeven", zo reageert Van Es.

Utrecht probeert er achter te komen wie de individuen zijn, die zich hebben misdragen. "De vele videobeelden die zijn gemaakt komen daarbij buitengewoon goed van pas. We hebben goed in beeld wie er zich buiten het stadion, maar ook op de thuistribunes en het uitvak hebben misdragen."

"De sleutel tot de oplossing van deze problematiek zit hem in het feit dat we samen moeten optrekken", besluit Van Es. "Het sterkt ons dat we tijdens de vele intensieve besprekingen van de afgelopen dagen bij alle betrokken partijen hetzelfde basisuitgangspunt hebben ervaren: de wedstrijden van FC Utrecht in Stadion Galgenwaard moeten een feest zijn voor alle bezoekers ervan. Daar maken we ons samen sterk voor, waarbij op dit moment de focus uitgaat naar het opsporen en straffen van de onverlaten die zich afgelopen zondag zo ongelooflijk hebben misdragen."

Lees meer:
0 reacties