Van Es over ambities: "Enorme bijdrage aan de groei van FC Utrecht"

Thijs van Es
Thijs van Es Foto: © Pro Shots

De veranderingen rondom Stadion Galgenwaard, het aanblijven van T-Mobile en de ambities van de club. Al deze zaken kwamen voorbij in de Directie Donderdag van deze maand met algemeen directeur Thijs van Es op de clubwebsite van FC Utrecht.

"Er worden tekeningen gemaakt die zicht gaan geven op hoe er hier straks gebouwd gaat worden", vertelt Van Es over de gebiedsontwikkeling rondom Stadion Galgenwaard. "Dat moet ongeveer in het laatste kwartaal van dit jaar klaar zijn. Er gaat hier de komende periode heel veel veranderen, in het zicht rondom het stadion en voor een langere periode."

Ook werd bekend dat T-Mobile langer aanhoudt als hoofsponsor van de FC. "Frans van Seumeren heeft in 2008 de club niet gekocht om ergens in het rechterrijtje te bungelen, dus we moeten dóórgaan. Daarin speelt T-Mobile ook een belangrijke rol. Ze supporten ons erg, en zijn echt een ondersteunende partner. Ze geven ons heel veel ruimte", aldus de algemeen directeur.

Verder sprak Van Es over de sportieve ambities van de club. "Het is best een moeilijk seizoen. Uiteindelijk wil je in die top zes eindigen, dat is ons doel voor dit jaar. De komende jaren willen we wat dat betreft steeds meer. Soms lopen we op tegen de verwachtingen die er omheen zitten, dat het nog verder zou moeten gaan. Dat is af en toe een best moeilijk te managen verwachting."

Van Es heeft in ieder geval vertrouwen in een vaste plek in de subtop van de eredivisie. "Met alles wat we hebben aan middelen en support willen we natuurlijk allemaal dat we landskampioen worden, maar moeten we ergens in die top zes, top vijf de komende jaren blijven eindigen. De play-offs zijn voor ons heel belangrijk. Dat is voor ons een prijs. Als we die halen en winnen, dan spelen we Europees voetbal en dat levert een enorme bijdrage aan de groei van FC Utrecht."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/12
Go Ahead Eagles
12:15
FC Utrecht
za
16/12
FC Utrecht
16:30
RKC Waalwijk
zo
14/01
Vitesse
14:30
FC Utrecht
zo
21/01
FC Utrecht
12:15
PSV
za
27/01
Excelsior
21:00
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 Fortuna Sittard 14 -9 16
12 NEC 14 -2 15
13 Heracles Almelo 14 -13 15
14 FC Utrecht 14 -11 13
15 RKC Waalwijk 14 -12 13
16 Almere City 14 -18 13
17 Vitesse 14 -22 8
Bekijk de hele stand