Van Es niet blij met overheid: "Maakt ons blij met een dode mus"

Thijs van Es
Thijs van Es Foto: © Pro Shots

De KNVB, de Keuken Kampioen Divisie en alle clubs uit de Eredivisie hebben 'nee' gezegd tegen het idee om met een derde van het publiek te gaan spelen. Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht, is niet blij met de versoepelingen van de overheid.

"De overheid maakt ons blij met een dode mus", zo vertelt Van Es in gesprek met DUIC. "Ze suggereert dat ze weer iets mogelijk maakt, maar eigenlijk biedt ze iets aan wat helemaal niet mogelijk is." Volgens Van Es zou het spelen voor een derde van het publiek meerdere gevolgen hebben. "Het mag duidelijk zijn dat wij het liefst voor een vol publiek, inclusief uitpubliek, spelen."

Van Es vervolgt: "Bij een derde bezetting van de tribunes maken wij nog meer verlies dan dat we nu lijden. De organisatie die nodig is om het stadion te openen staat volledig uit verhouding met die bezetting. We zijn dan meer kwijt dan wanneer we het stadion dicht zouden houden."

De KNVB en de clubs hebben in een statement 'nee' gezegd tegen het idee om met een derde publiek te spelen. Het is afwachten of de overheid het statement meeneemt in de versoepelingen. Van Es: "We hebben ons laten horen en we weten vanavond wat de overheid er mee gaat doen. Als het een derde bezetting blijft, worden we met onze rug tegen de muur gezet."

"Je wil je stadion dan natuurlijk openzetten zodat er zoveel mogelijk supporters kunnen komen, maar dan moet je ook keuzes maken over wie er binnenkomt en bovendien lijd je verlies. Je trekt de club nog verder in een ongezonde situatie, wat er uiteindelijk op neer komt dat ze weer moet leunen op de steun van de supporters en businessclubleden", aldus Van Es.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
8/01
FC Utrecht
12:15
Feyenoord
zo
15/01
Go Ahead Eagles
14:30
FC Utrecht
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
FC Utrecht
21:00
Excelsior
za
28/01
AZ
21:00
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
Bekijk de hele stand