Van Ede ziet verschil met recordteam: "Wij Hadden een vaste ploeg"

Jan Willem van Ede
Jan Willem van Ede Foto: © Pro Shots

FC Utrecht kan komende zondag een clubrecord evenaren door dertien duels achter elkaar ongeslagen te blijven. Dat lukte alleen de lichting van 1990/91. Daarom ging RTV Utrecht met een aantal spelers van deze lichting in gesprek.

De regionale omroep benaderde onder andere Jan Willem van Ede, die ook de meeste wedstrijden in het shirt van FC Utrecht heeft gespeeld. Hij geeft toe dat hij even moest graven om het record te herinneren: “Dat het op 13 stond en in ons bezit was, wist ik eigenlijk niet meer. Bij ons was het toen niet een doel op zich.”

Er zijn ook wel overeenkomsten te zien tussen het FC Utrecht van toen en van dit seizoen. Zo moest destijds trainer Cees Loffeld vertrekken en werd hij vervangen door Ab Fafié. Dit seizoen was het Michael Silberbauer die moest vertrekken en zijn vervanger werd Ron Jans. Van Ede geeft aan dat die trainerswissel bij hun ook effect heeft gehad: “Fafié schatte bij ons de kwaliteiten van het team echt goed in. Het begon te lopen. We hadden de eerste 7 wedstrijden van het seizoen 16 goals tegen gekregen. Onder Fafié kregen we in 27 duels slechts 13 doelpunten tegen.”

Wel ziet de ex-prof ook verschillen met de jaren 90 en nu. Dat zit hem volgens hem vooral in het basiselftal: "Wij hadden echt een vaste ploeg, dat is nu wel anders. In die tijd wist je dat als je op de bank zat het heel lastig was om erin te komen. Bij de ploeg van Jans staat er haast iedere week wel weer een andere naam in de basis”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties