Van Ede wijst naar FC Utrecht: "Pas dan is deze reeks wat waard"

Jan Willem van Ede
Jan Willem van Ede Foto: © Pro Shots

FC Utrecht zette 33 jaar geleden een clubrecord neer, door dertien duels op rij niet te verliezen. Zondag kan de club die reeks evenaren. Jan Willem van Ede, destijds doelman, zag dat de ploeg van toen 'organisatorisch onverslaanbaar' was.

"We hadden een fantastische defensie. Ik vind het huidige FC Utrecht verdedigend wel kwetsbaarder, dat zag je ook vorige week tegen Volendam", analyseert Van Ede bij RTV Utrecht. Het FC Utrecht van toen speelde niet heel verdedigend, zoals sommigen vinden.

"Wij speelden echt niet met de kont in de zestien. Dat kon ook niet want we hadden Smolarek in de spits en die moest je in de zestien van de tegenstander gebruiken. We hadden ook echt voetbal in de ploeg. Het was een uitgebalanceerd geheel", vindt de voormalig doelman. "Het stond echt als een huis."

"Een overeenkomst is wel dat wij niet veel scoorden en het huidige FC Utrecht ook niet", aldus Van Ede. Hij heeft er vrede mee als zondag het record wordt geëvenaard. "Ik vind het prima als het record verbroken wordt, maar wel op een voorwaarde. Deze reeks is wat waard als de play-offs om Europees voetbal worden bereikt. Alleen dan heb je wat aan het record."

Lees meer:
0 reacties