Van Dinteren legt keuze Jong FC Utrecht uit: "Ik had maar één doel"

Ivan van Dinteren
Ivan van Dinteren Foto: © Pro Shots

Net als Ron Jans vertrok ook assistent Ivar van Dinteren afgelopen zomer bij FC Twente. De 44-jarige oefenmeester maakte een verrassende transfer en werd hoofdtrainer van Jong FC Utrecht.

In gesprek met Voetbal International vertelt Van Dinteren dat hij met een club of vier, vijf sprak. "Zelf had ik maar één doel: hoofdtrainer worden, op eigen benen staan", laat hij weten. "Uiteindelijk ben ik voor het verhaal van FC Utrecht gegaan. Tien jaar terug was ik waarschijnlijk zo hoog mogelijk ingestapt. Maar ik heb geleerd dat je soms dingen moet doen die je normaliter niet zou doen. Je kan zeggen dat ik voor de ideale tussenstap heb gekozen. En dat bedoel ik heel positief."

Het verhaal van de club uit de Domstad sprak Van Dinteren enorm aan, ondanks dat de beloften vorig seizoen de laatste plaats van de KKD bezetten. "Ik wilde weten wat de mogelijkheden waren, waar de club naartoe wil. Daarnaast heb ik specifiek over mijn persoon en mijn werkwijze verteld. Mensen moeten weten hoe ik werk. Het klikte. Tim (Gillisen, technisch manager red.) is een van de redenen waarom ik voor Utrecht heb gekozen. Ik wil met mensen werken van wie ik kan leren."

Lees meer:
0 reacties