Van der Meer: "Dat lukt Lidberg nog niet, maar dat is wel trainbaar"

Isaac Lidberg in de Galgenwaard
Isaac Lidberg in de Galgenwaard Foto: © Pro Shots

Erik van der Meer speelde tussen 1985 en 1995 voor FC Utrecht. Daarna was de 56-jarige Van der Meer nog bij meerdere clubs actief als trainer. Bij RTV Utrecht analyseert hij de 2-2 van FC Utrecht tegen Excelsior.

"Een aantal dingen verbazen me", begint Van der Meer bij Een Berg Sport. "Bij de eerste goal houdt Ter Avest gewoon in. Je bent back, dan moet je er alles aan doen om te zorgen dat de tegenstander er niet langs gaat. Desnoods maak je een overtreding. En dat je dan nog inhoudt omdat je denkt dat een bal achter gaat. Dat is gewoon een grote fout."

Ook over Isac Lidberg is hij duidelijk. "Hij kan echt wel voetballen. Maar hij moet leren om niet zo'n groot gat in zijn rug te laten vallen. Als hij vaker terugzakt kan hij kaatsen en een aanval opzetten. Nu komt elke bal op Lidberg net zo hard weer terug. Dan gaan spelers de spits op een gegeven moment niet eens meer opzoeken."

Bij Excelsior zag Van der Meer in Troy Parrott een goed voorbeeld voor Lidberg. "Parrott staat al anderhalve meter vrij als hij de bal krijgt. Dan kan hij passen en kan je doorvoetballen. Je moet een moment hebben waarop je vrijkomt. Dat lukt Lidberg nog niet, maar dat is wel trainbaar."

Lees meer:
0 reacties