Van der Maarel spreekt ambitie uit: "Ontwikkelen op ander vlak"

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © Pro Shots

Mark van der Maarel vindt dat Frans van Seumeren meer is dan een persoon die geld in de club FC Utrecht steekt. Ook zou hij graag op beleidsmatig vlak iets doen in de voetballerij. Dat vertelde hij in gesprek met Voetbal International.

De verdediger vertelt dat Van Seumeren veel geld in de club heeft gestoken maar dat zijn bijdrage niet alleen iets financeels is. “Hij kijkt ook naar de organisatie en altijd richting de toekomst. Zoals nu bijvoorbeeld met de aankoop van het stadion. Mede dankzij hem staat FC Utrecht nu waar het staat. Als speler zie je hem gek genoeg vooral in hele goede of hele slechte tijden. Dan komt hij in beeld. Ik heb een goede relatie met hem. In de afgelopen periode ging dat ook over mijn rol na mijn voetballoopbaan.”

Van der Maarel stopt na dit seizoen met voetballen. Hij wil de voetballerij echter niet verlaten. Hij heeft dan ook intern de wens uitgesproken dat hij ambitie heeft om iets op beleidsmatig vlak te doen. “In die richting gaan we het in de komende jaren wel merken hoe dat van beide kanten bevalt. Ik heb in een ver verleden mijn propedeuse rechten behaald op de VU en heb een post hbo-master sportmanagement aan de Johan Cruyff Institute afgerond. Ik zal nog veel moeten leren, dat besef ik goed.”

FC Utrecht biedt Boussaid in ieder geval de mogelijkheid om zich op dat vlak te ontwikkelen. “De club schotelt me een traject voor en dat is heel mooi, en tegelijkertijd prikkelt het me ook wel om nieuwe dingen te leren en mensen te ontmoeten. En mezelf op een ander vlak te ontwikkelen na al die jaren als voetballer. Ik zie ook dat er veel potentie is op dat vlak binnen de club, ik wil graag meehelpen dat eruit te laten komen. Dat geeft ook wel energie”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties