Van der Maarel over laatste droom: "Mooier kun je niet stoppen"

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © Pro Shots

Mark van der Maarel was vijftien jaar lang een FC Utrecht-speler. Maar na zondag, na de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles ongeacht het resultaat, zit zijn tijd als profvoetballer erop. Hij kijkt uit naar een prachtig afscheid met een gedroomde uitkomst. "Europees voetbal halen; mooier kun je niet stoppen."

"Hopelijk wordt het de dag waarop ik hoop", begint hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Europees halen; op een mooiere manier kun je niet stoppen.” Zo nuchter als hij is wil hij niet teveel spotlights op zich hebben. "Ik wil vooral dat het niet te veel over mij gaat. Het seizoen is nog niet klaar voor FC Utrecht. Dat is het pas als we Europees voetbal hebben gehaald. Voor dat doel moet alles wijken. 

Ondanks dat blijft Van der Maarel het geweldig vinden om te starten of zelfs in te vallen. "Ja natuurlijk is het prachtig om zo ontvangen te worden door de supporters”, blikt Van der Maarel terug op zijn invalbeurt tegen Sparta. "Al moet ik zeggen dat ik het ook allemaal wel een beetje in een roes beleef. Alsof ik in een soort tunnel zit. Het gevoel dat het echt voorbij is, moet nog komen. En, laten we eerlijk zijn: het ís ook nog niet voorbij, hè.”

Lees meer:
0 reacties