Van der Maarel niet geraakt: "Dan had niemand iets over mij gezegd"

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © Pro Shots

Mark van der Maarel is de eerste speler die de nodige kritiek krijgt wanneer FC Utrecht slecht speelt. De verdediger is het inmiddels wel gewend en neemt er geen aanstoot meer aan.

"Je weet dat er soms open deuren worden ingetrapt op het moment dat het slecht gaat. En soms is die kritiek ook terecht. Als we de pannen van het dak hadden gespeeld, dan hadden wij hier nu niet gezeten. Zo is het toch? Dan had niemand iets over mij gezegd. Ik hoop alleen niet dat het eenieder beïnvloedt", vertelt hij bij Voetbal International.

Hij vindt dat zijn ploeg de rug moet rechten. "Het is aan ons om te laten zien dat we grote jongens zijn. Dat er, zoals Jan van Staa en Leo van Veen in datzelfde artikel zeiden, genoeg kwaliteit in deze spelersgroep zit. Daar hou ik me aan vast. Net als aan het feit dat we wel vaker slechter zijn gestart en het altijd hebben om kunnen draaien. Je wilt het alleen zo snel mogelijk omdraaien."

"Begrijp me niet verkeerd: ik ga hier geen goed-nieuws-show houden of zeggen dat we geweldig spelen. Echt niet. Alleen, we zitten aan de verkeerde kant. Dat moeten we omdraaien en dat is onze verantwoordelijkheid. We moeten dat omdraaien", besluit Van der Maarel.

Lees meer:
0 reacties