Van der Maarel neemt afscheid: "Had het liever anders gezien

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © Pro Shots

Mark van der Maarel speelde zondagavond zijn laatste wedstrijd als profvoetballer. Het clubicoon van FC Utrecht had echter liever met een beter resultaat afscheid genomen. 

De 34-jarige verdediger was de afgelopen dagen al het middelpunt van alle aandacht. "Ik stond wel heel veel in de spotlights, dus ik was wel blij dat vandaag de laatste officiële dag was. Ik heb heel veel warmte en liefde mogen ontvangen en daar ben ik dankbaar voor", vertelt hij aan ESPN. "Dat is eigenlijk de ultieme bekroning voor wat ik heb kunnen betekenen, maar ik had het einde toch wel liever iets anders gezien." Zijn laatste duel in het shirt van FC Utrecht werd met 1-2 verloren van Go Ahead Eagles, waardoor de Domstedelingen Europees voetbal mislopen. 

Zo zit de profcarrière van Van der Maarel er na vijftien jaar op. "Ik weet dat ik geen Messi ben, maar ik ben ook geen 'Bal op het Dak 4-speler'. Ik heb altijd hard gewerkt, mentaliteit is een van mijn grootste kwaliteiten geweest", blikt hij terug. "Ik ben denk ik vaak onderschat geweest, maar dat laat ik liever aan andere over."

Lees meer:
0 reacties