Van der Maarel nadert einde carrière: "Hoeft niet om mij te gaan"

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © Pro Shots

Met nog enkele wedstrijden te gaan, staat Mark van der Maarel op het punt zijn loopbaan als profvoetballer te beëindigen. Desondanks blijft hij zich inzetten, ondanks het feit dat hij al een tijdje niet meer in de basis staat.

"Natuurlijk frustreert het als je niet speelt", geeft hij toe in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je bent topsporter, geeft dagelijks alles op trainingen. Dan wil je spelen ook. Dat wil elke voetballer, dat lijkt me logisch. En ik denk wel dat ik tegen PEC heb laten zien, dat ik het nog steeds niet verleerd ben", geeft hij aan.

"Ik ben heel strijdvaardig. Anderzijds ervaar ik ook een soort berusting. Zo van: het is nu eenmaal wat het is. In die zin ben ik wel realistisch, ja. Voetballen is nog steeds fantastisch, ik haal enorm veel plezier uit het trainen met de jongens. Maar ik weet ook dat de trainer op dit moment meestal niet voor mij kiest. Ik voer mijn eigen strijd."

Van der Maarel heeft al vele jaren zijn thuis in de Galgenwaard, net zoals voor de supporters die vaak zijn naam in het stadion zingen. "Weet je", zegt hij. "Zo veel fans die voor je zingen; het is heel moeilijk te bevatten. Uiteraard is dat geweldig. Aan de andere kant vind ik het juist lastig om ervan te genieten, voel me er zelfs een beetje ongemakkelijk bij. Het hoeft niet om mij te draaien, snap je wat ik bedoel? Het gaat om FC Utrecht."

Morgen, in de wedstrijd tegen SC Heerenveen, is er wellicht een kans dat de clubicoon eindelijk weer vanaf het begin op het veld staat. "Het zou natuurlijk mooi zijn”, zegt de routinier, die onder Jans nauwelijks nog aan bod komt in het eerste elftal. "Als het moet, dan ben ik er klaar voor. De tijd zal het leren." Maar in lijn met zijn karakter, besluit hij ook: "De play-offs halen; daar gaat het om. Niet om mij."

Lees meer:
0 reacties