Van der Maarel herinnert: "Die blik van Silberbauer vergeet ik niet"

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © Pro Shots

Mark van der Maarel maakte Michael Silberbauer mee als speler én trainer. De aanvoerder van FC Utrecht ziet overeenkomsten en verschillen sinds de Deen niet meer op het veld staat.

Toen Van der Maarel bij FC Utrecht kwam, was Silberbauer de aanvoerder. "Michael was een bijzonder goede speler", herinnert hij in Voetbal International. "Hij vond hiërarchie heel belangrijk. Ik weet nog dat Mike (Van der Hoorn, red.) bij de selectie kwam en op zijn stoel ging zitten in de kleedkamer. Michaels blik zal ik niet snel vergeten."

Dat Silberbauer nu hoofdtrainer van FC Utrecht is, verdient respect volgens Van der Maarel. "FC Utrecht is niet de makkelijkste club", stelt de verdediger, die in veertien seizoenen vijftien trainers zag komen en gaan. "Je moet er maar in durven stappen."

De Deen beschikt volgens de aanvoerder over genoeg kwaliteiten als oefenmeester. "Het strategisch vermogen dat hij als speler had, heeft hij meegenomen als trainer", weet hij. "Dat koppelt hij aan veel arbeid. Al is hij wel zachter dan ik me hem als speler herinner. Hij werkt heel planmatig en kan heel goed analyseren."

"Ik denk dat je nu een trainer hebt binnengehaald met een eigen visie, goede ideeën", vervolgt hij. "Dat het er nog niet helemaal uitkomt is duidelijk Maar ik zie wel dat hij bepaalde kwaliteiten heeft. Iets wat best bijzonder kán worden. Maar deze selectie is niet samengesteld op zijn ideeën. Geef hem vooral de tijd."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand