Van der Maarel had last van kritiek: "Schold mij helemaal verrot"

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © BSR Agency

Mark van der Maarel heeft geld nooit zo belangrijk gevonden in zijn carrière. Dat vertelt hij in gesprek met Trouw.

De verdediger stopt na dit seizoen als profvoetballer. Hij is altijd bij FC Utrecht gebleven. Toch had hij wel een overstap kunnen maken. “Dat de top drie mij nooit heeft opgepikt, dat begrijp ik wel. Ik had voor het geld naar het buitenland gekund, maar geld is voor mij nooit leidend geweest. Anderzijds past het ook wel bij mijn karakter dat ik bij FC Utrecht ben gebleven. Ik hou van een vertrouwde omgeving, neem niet te veel risico's in het leven.”

Hij heeft dan ook nooit willen vertrekken uit de Domstad. “Ik heb altijd vol gas moeten geven. Dat is goed geweest.” Dat was echter ook niet altijd genoeg. In het begin van zijn loopbaan lieten supporters dan ook meerdere keren hun ongenoegen blijken door hem uit te fluiten. “Er was eens een kerel die mij helemaal verrot schold op sociale media.”

Daar had de voetballer destijds best wel last van, totdat hij meer over die persoon te weten kwam. “Bleek die kerel tien jaar jonger te zijn en in de zomeravondcompetitie van een amateurclub te spelen. Toen dacht ik: ga ik mij hier nu echt door laten beïnvloeden? Dat was voor mij wel een eye-opener”, besluit de speler van FC Utrecht.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand