Van der Maarel dankt oud-trainers: "Dat heeft me echt geholpen"

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © Pro Shots

Mark van der Maarel heeft in vijftien seizoenen heel wat trainers zien komen en gaan bij FC Utrecht. De aanvoerder van de club uit de Domstad heeft aan een aantal veel te danken.

FC Utrecht staat erom bekend snel te wisselen van trainer, maar Van der Maarel hoopt dat die trend snel verandert. "Ik denk dat FC Utrecht onder Erik ten Hag de belangrijkste professionaliseringsslag heeft gemaakt. Je merkte dat de club echt stappen maakte, in de bewustwording van wat erbij komt kijken in de top", herinnert hij bij Voetbal International. "Die heeft ons als selectie ook op het veld naar een hoger niveau gebracht, maar dat gold ook voor de organisatie buiten de lijnen."

Zelf heeft de rechtsback veel te danken aan Robbie Alflen en Ricky Kruys, vertelt hij. "Zij gingen ook heel gericht met mij aan de slag qua zelfbeeld en hoe ik vrijer in mijn hoofd kon worden tijdens wedstrijden. Ik heb een groot verantwoordelijkheidsgevoel, lange tijd ook te groot. Als iets fout ging, voelde ik altijd gelijk dat ik het moest oplossen. Dat was echt mijn valkuil, ik moest en zou alles zelf goed doen", onthult Van der Maarel. "Daar zijn zij heel gericht mee bezig gegaan en dat heeft me echt geholpen."

Lees meer:
0 reacties