Van der Maarel blikt vooruit: "Zou de perfecte afsluiter zijn"

Mark van der Maarel
Mark van der Maarel Foto: © Pro Shots

Marc van der Maarel hangt na dit seizoen zijn voetbalschoenen definitief aan de wilgen. Het winnen van de play-offs zou voor hem de perfecte afsluiter zijn," vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

Voor de verdediger is het aftellen nu echt begonnen. “De ultieme afsluiting is het winnen van de play-offs. Na zo’n slechte start aan het einde van het seizoen Europees voetbal halen. Dat zou echt geweldig zijn en daar moeten we alles voor doen. Zelf voel ik ook die motivatie,” vertelt Van der Maarel.

De FC Utrecht-speler kijkt naar eigen zeggen terug op een mooie reis door het voetballandschap. “Dan denk ik aan het algehele avontuur. Ik heb er heel erg van genoten en doe dat nog steeds. Soms had het bewuste genieten ook iets meer gemogen, maar dat hoort er denk ik ook bij. Je zit in die voetbaltunnel en leeft van wedstrijd naar wedstrijd, van training naar training.”

Hij denkt dan ook dat hij zich later pas gaat realiseren wat hij allemaal heeft meegemaakt. “Vijftien jaar profvoetbal, bijna vierhonderd wedstrijden. Dat is voor heel weinig mensen weggelegd. Het was een bijzondere tijd, maar het is nog niet helemaal voorbij”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties