Van der Maarel: "Als FC Utrecht zondag wint, word ik dronken"

Mark van der Maarel na afloop van FC Utrecht Sparta
Mark van der Maarel na afloop van FC Utrecht Sparta Foto: © Pro Shots

Ondertussen is het al gedurende tijd bekend dat FC Utrecht clublegende Mark van der Maarel zijn schoenen aan de wilgen gaat hangen, maar zijn avontuur bij FC Utrecht eindigt niet. De 34-jarige verdediger gaat een commerciële functie invullen bij de Domstedelingen, maar eerst hoopt hij uitgebreid zijn afscheid te vieren door play-offs voetbal te verzekeren.

"Ik heb er inmiddels vrede mee dat ik niet in de basis start wanneer alle jongens fit zijn”, zegt Van der Maarel in gesprek met het Algemeen Dagblad die volgend seizoen een commerciële rol bij FC Utrecht op zich neemt. "Ik ben vooral dankbaar dat ik dit allemaal nog mee mag maken, dat ik mijn loopbaan mag eindigen met een wedstrijd in Galgenwaard. Ik hoop dat ik tegen Go Ahead, net als donderdag tegen Sparta, zal genieten. Dat betekent namelijk dat het goed met ons gaat.”

Het zou wat zijn, ja, erkent hij, zijn fraaie loopbaan afsluiten met winst in de play-offs. Of hij aan het bier gaat in dat geval, wordt hem gevraagd. "Nou, een drinker ben ik niet echt”, antwoordt Van der Maarel, voorafgaand aan het duel met de Deventenaren. Om daar vervolgens aan toe te voegen: "Maar ja, als FC Utrecht de play-offs wint, word ik dronken. Reken maar.”

Lees meer:
0 reacties