Van der Kust plots held bij Sparta: "Dan is het helemaal lekker"

Djevencio van der Kust
Djevencio van der Kust Foto: © Orange Pictures

Djevencio van der Kust speelde in totaal twintig keer in de hoofdmacht van FC Utrecht. Doorbreken deed hij niet, maar bij Sparta Rotterdam draait hij nu een heel aardig seizoen.

"Fans zijn kritisch als het even niet goed loopt of als je een mindere wedstrijd speelt. Ikzelf kijk er niet zo naar, maar mijn familie bijvoorbeeld leest wat meer op internet. Ik weet van mezelf wat mijn kwaliteiten zijn, wat ik goed kan en wat ik moet verbeteren", opent Van der Kust bij Voetbal International.

"Dat is bijvoorbeeld het pure verdedigen, of wat ik aan de bal doe in de laatste fase van het spel. Mensen bij Sparta steunen me, want de waardering heb ik vanuit de club altijd gevoeld en óók van supporters. Maar als ze je naam gaan zingen, is het helemaal lekker."

Los van de club trainen deed de back goed. "Vooral in inhoud. Ik kan blijven gaan. En in duels merk ik dat ik sterker word én slimmere manieren vind om mijn kracht te gebruiken. Vroeger merkte ik dat ik rond minuut tachtig wel tegen kramp aanliep."

Lees meer:
0 reacties