Van der Kust bloeit op: "Voel dat ik constanter word in wedstrijden"

Djevencio van der Kust
Djevencio van der Kust Foto: © Orange Pictures

Djevencio van der Kust verruilde FC Utrecht afgelopen zomer voor Sparta Rotterdam. De linksback is daar inmiddels uitgegroeid tot basisspeler en maakte afgelopen interlandperiode zijn debuut voor Suriname.

Tegen Grenada scoorde Van der Kust ook nog eens zijn eerste interlandgoal. "Alles viel op zijn plek op dat moment. Mijn eerste oproep, twee keer in de basis, twee keer negentig minuten gespeeld, mijn eerste goaltje meegepikt en ook nog een assistje meegepakt. Echt een mooie ervaring", vertelt de verdediger aan het Algemeen Dagblad.

Hij spreekt van mooie avonturen. "Het was heel warm. De eerste wedstrijd was om 19.00 uur, maar dan is het 32 graden. Het tweede duel was twee uur later en dat maakt echt wel uit in warmte. Maar al met al was het een mooie ervaring, helemaal aan de andere kant van de wereld. Een paar jongens kende ik van gezicht en met de bondscoach (Aron Winter, red.) had ik al een paar keer gebeld. Nu ben ik één van hen."

Van der Kust merkt dat hij in Rotterdam weer helemaal opbloeit. "Ik had ook niet verwacht zó snel basisspeler te worden. Je wacht je kans af en als-ie komt, moet je die pakken en er staan. Ik denk dat ik dat heb gedaan", zegt hij. "Ik voel dat ik constanter word in wedstrijden dan ik was, ook omdat ik ouder word. Ik heb een drive naar voren en als ik constanter word, komt het rendement vanzelf. Dan ga je ook nog doelpunten maken en assists geven", besluit de linksback.

Lees meer:
0 reacties