Van der Hoorn: "Uiteindelijk voor vrienden en familie gekozen"

Mike van der Hoorn heeft zijn contract bij FC Utrecht met twee jaar verlengd. De verdediger, die bezig is aan zijn tweede periode bij de club, lichte zijn keuze toe voor de camera van FC Utrecht TV.

"Ik denk dat ik weet hoe de club in elkaar steekt", begint Van der Hoorn. "Ik ben hier ook teruggekomen met een goed gevoel. We zijn nu ook weer een andere weg ingeslagen en dat geeft veel vertrouwen, in ieder geval voor de komende twee jaar. Ik heb het ook al tegen Ron (Jans red.) vertelt. Hij was erg blij, ook dat ik geloofde in zijn visie voor volgend jaar."

"We spelen nu met veel druk en een agressief spel", gaat hij verder in op de speelstijl. "Ik kan veel duels aangaan. Het team staat ook gewoon goed en daarin kan ik ook uitblinken. Uiteraard spelen de resultaten van de afgelopen weken ook mee in de beslissing. Voetbal gaat altijd om hoe je je voelt. Ik voel me nu goed, dus we moeten nu doorpakken. Ook met het oog op volgend jaar dat er weer een goede groep staat. We hebben geleerd van het begin van het seizoen, dat mag niet meer gebeuren bij een club als Utrecht."

Van der Hoorn had ook kunnen kiezen voor een ander land of zelfs een lucratieve transfer. "Tuurlijk heb ik dat overwogen", stelt hij. "Als je transfervrij bent kom je altijd voor een keuze te staan. Uiteindelijk heb ik toch voor familie en vrienden gekozen. Met alles wat ik hier heb ben ik ook een tevreden mens, het is niet altijd beter bijvoorbeeld aan de andere kant van de wereld."

Lees meer:
0 reacties