Van der Hoorn over stakingen: "Voor een voetballer verschrikkelijk"

Mike van der Hoorn scoort tegen zijn oude club Ajax
Mike van der Hoorn scoort tegen zijn oude club Ajax Foto: © Orange Pictures

Mike van der Hoorn zag zijn FC Utrecht met 4-3 van Ajax winnen. Ondanks de overwinning, kende de wedstijd ook minpunten. Zo werd de wedstrijd twee keer gestaakt. Ook vraagt hij zich af waar FC Utrecht juist tegen Ajax de kracht vandaan haalde om zich mentaal weerbaar te tonen.

"Het is typisch Utrechts dat het tegen Ajax ineens wel kan", aldus Van der Hoorn bij de NOS. "Het is heel gek, maar voetbal is een mentaal spelletje. Dat is eens te meer gebleken. Nu moeten we doorpakken, want dit hebben we nodig."

Waarom kon FC Utrecht opeens haar rug rechten? "Hoe het kan? Als ik daar het antwoord op had... In de rust zeiden we nog dat we door moesten blijven gaan, omdat we in de hoek zitten waar de klappen vallen. Bij Ajax is dat natuurlijk hetzelfde, vandaar dat we een hoge score zagen. Dit mag ons niet gebeuren, maar het gebeurde", vertelt hij over het weggeven van de voorsprong.

De wedstrijd in de Galgenwaard werd tot twee keer toe gestaakt, tot irritatie van de spelers. "Je lichaam gaat op rust en als je binnen bent, weet je niet of je al klaar bent of door moet spelen. Voor een voetballer is het verschrikkelijk, maar het is protocol. Het gebeurt nu wel heel vaak dat supporters kunnen bepalen of wij naar binnen gaan."

Lees meer:
0 reacties