Van der Hoorn over 'crisis' bij FC Utrecht: "Het is schandalig"

Mike van der Hoorn tegen PEC Zwolle
Mike van der Hoorn tegen PEC Zwolle Foto: © Orange Pictures

FC Utrecht heeft voor een derde keer op een rij verloren. Dat betekent dat de Domstedelingen nog steeds wachten op hun eerste punten in de Eredivisie. Voor verdediger Mike van der Hoorn was het stugge uitduel tegen PEC Zwolle (1-0 verlies) een grote tegenslag.

Dat geeft hij aan tegenover Voetbal International. "Crisis is altijd een heel groot woord, maar ik wil zeggen dat het echt schandalig is dat wij na drie wedstrijden met nul punten staan. Er zit wel een patroon in. Het is nu twee keer achter elkaar dat dit gebeurt. Tegen Heerenveen creëer je nog wel een paar grote kansen. Nu helemaal niet. Ik kan me geen enkele kans voor de geest halen. Het is schandalig! Als je Zwolle-uit speelt moet je minstens drie grote kansen creëren en scoren. Dat schort er wel aan."

Deze slechte resultaten zijn niet in lijn met het Van der Hoorns verwachtingspatroon aan het begin van het seizoen. "Tegen PSV (2-0 verloren) kwamen we ook best goed voor de dag. Nu spelen we zo slecht. Ik kan het niet anders verwoorden. Dat gaat misschien in de koppies zitten? Dat het een mentaal dingetje wordt? Maar we zijn allemaal professionals. We hebben genoeg ervaring. Ik had vandaag ook niet echt het gevoel dat we hier punten zouden morsen."

De spelers van FC Utrecht lijken niet goed op elkaar ingespeeld te zijn. "Het gaat erom hoe we als team functioneren, dat we elkaar gaan begrijpen. Natuurlijk, je hebt nieuwe jongens. Die hebben aanpassingstijd nodig. Dat is ook geen excuus. We moeten gewoon winnen. Je kan allemaal wereldsterren bij elkaar zetten, maar je moet wel een team worden. Dat is het allerbelangrijkste. Uiteindelijk zitten we nu aan de verkeerde kant van het scorebord. Drie gespeeld nul punten én nog niet gescoord. Dat is schandalig", aldus Van der Hoorn.

Lees meer:
0 reacties