Van der Hoorn: "Nipte overwinning had er ook wel ingezeten"

Mike van der Hoorn en Luuk de Jong
Mike van der Hoorn en Luuk de Jong Foto: © Pro Shots

FC Utrecht snoepte zondagmiddag punten af bij koploper PSV. Verdediger Mike van der Hoorn had felle duels met PSV-spits Luuk de Jong, voor de camera's van ESPN laat de verdediger zich uit over deze duels en de wedstrijd.

"Ja dat kan je wel zeggen", reageert Mike van der Hoorn op de vraag of het een leuke wedstrijd was om te spelen. "De duels en de beleving waren mooi", doelt de verdediger op de felle duels met Luuk de Jong. "Soms ben je als eerste, soms ben je wat later. Of je krijgt hem op je hoofd of je deelt hem uit. Ik heb wel vaker tegen Luuk gespeeld."

Tijdens de wedstrijd ontstonden er kleine discussies tussen de verdediger en de spits van PSV, wie Van der Hoorn verweet een elleboog te hebben gegeven. "Hij vond dat ik iets te veel mijn arm gebruikte", vertelt hij. "Als je iets eerder springt kom je eerder met je arm omhoog, dat probeerde ik hem uit te leggen maar hij begreep het niet."

Utrecht eindigde de lange reeks van PSV. "Kijk waar zij staan en kijk waar wij staan", zegt Van der Hoorn. "Je dan best wel tevreden zijn met een punt. Het was vreugde omdat we gewoon goed in de wedstrijd zaten en goed tegenstand boden. Misschien had een nipte overwinning er ook wel ingezeten."

"We hebben gewoon hele goeie spelers, maar we zijn gewoon heel lang op zoek geweest naar de juiste formatie en samenstelling. Hopelijk hebben we dat nu gevonden en kunnen de de weg omhoog inzetten. We mogen nu tevreden zijn, maar komende week gaan we weer richting Excelsior", besluit de verdediger.

Lees meer:
0 reacties