Van der Hoorn: "Jans was wel iets meer gespannen dan normaal"

Mike van der Hoorn in duel met Carel Eiting
Mike van der Hoorn in duel met Carel Eiting Foto: © Pro Shots

Mike van der Hoorn liet zich met zijn FC Utrecht in De Grolsch Veste niet wegspelen door FC Twente. De ploeg van de ervaren verdediger hield stand ondanks een Twentse storm en boekte daarmee een clubrecord: nog nooit bleef FC Utrecht zo lang ongeslagen.

"Het is ook heel leuk om een record te pakken, zeker in een uitwedstrijd waar elke club het heel moeilijk heeft. We willen gewoon ons eigen spel spelen, maar we waren ook wel slordig in sommige passes", opent Van der Hoorn bij Voetbal International. Voor Ron Jans een bijzonder moment: "Hij was wel iets meer gespannen dan normaal. Hij wilde hier per se winnen en dat is hem gelukt."

De verdediger zag dat zijn ploeg in de tweede helft werd teruggedrukt."We hadden nog meer onder de druk uit kunnen komen. 0-1 voorstaan is heerlijk, maar je hebt twee gedachten: blijf je drukzetten of ga je de voorsprong vasthouden? "

Van der Hoorn ziet het vertrouwen groeien. "Dit is wel een omslagmoment. We hebben drie keer op rij gewonnen en dat geeft een goede boost. Maar er is nog veel schade te herstellen. De eerste helft van het seizoen hebben we er een potje van gemaakt, maar nu zijn we op de goede weg. We hebben veel wisselingen in het elftal gehad, maar iedereen heeft nu dezelfde instelling en dat merk je wel", besluit de verdediger.

Lees meer:
0 reacties