Van der Hoorn hoopvol na oefenduel: "We zijn echt op de goede weg"

Mike van der Hoorn
Mike van der Hoorn Foto: © Pro Shots

FC Utrecht verloor vier van de zeven oefenduels, maar Mike van der Hoorn wanhoopt niet. Sterker nog, de verdediger van de Domstedelingen is hoopvol gestemd, zo geeft hij na afloop van het met 2-1 verloren oefenduel met Bologna aan bij RTV Utrecht.

Eerder deze week won de formatie van Michael Silberbauer met 2-0 van OFI Kreta en ook tegen Bologna was het spel naar behoren. "Tegen Bologna waren we in de eerste 25 minuten goed", aldus Van der Hoorn. "We zijn echt op de goede weg. Je ziet dat we fitter worden. We hebben vandaag (woensdag, red) met hoge pressing gespeeld, vooral in de eerste 30 minuten was het tempo hoog. Dat zag je ook in de kansenverhouding en dat is een mooie afspiegeling."

FC Utrecht haalde deze zomer voormalig topatleet Rob Druppers terug. De Utrechter, die zo'n 15 jaar geleden ook al voor FC Utrecht werkte, houdt zich bezig met de fitheid van de spelers. Ook Bjorn Rekelhof, Head of Physical, werd aan de staf toegevoegd.

De komst van beide mannen werpt zijn vruchten af en aan Van der Hoorn wordt dan ook de vraag gesteld of fitheid een wapen gaat zijn van FC Utrecht. "Dat wil ik niet zeggen. Het gaat er eerst om hoe we dingen doen. Als we daardoor fitter worden en het er fitter uit gaat zien dan is dat een eindresultaat."

Lees meer:
0 reacties