Van der Hoorn had moeite met kritiek bij Ajax: "Lang mee geworsteld"

Mike van der Hoorn
Mike van der Hoorn Foto: © Pro Shots

Mike van der Hoorn heeft in gesprek met Voetbal International teruggeblikt op zijn tijd bij Ajax. Hij moest vooral wennen aan de heftige reacties die hij daar kreeg.

Van der Hoorn geeft in gesprek met het magazine aan dat totdat hij bij Ajax kwam alles voortvarend ging en overal werd gecomplimenteerd. Op zijn twintigste maakte hij de overstap naar Ajax en merkte hij dat de lat hoger lag bij de Amsterdammers. “Vooral in het eerste jaar moest ik erg wennen aan negatieve reacties. Daar heb ik destijds te lang mee geworsteld. Ik ben niet zo’n prater, dus kropte het vaak allemaal op. In die tijd was de mentale ondersteuning ook veel minder aanwezig bij de clubs.

Ook geeft de verdediger aan dat op zoek gaan naar mentale ondersteuning toen geen zin had. “In die tijd was de mentale ondersteuning ook veel minder aanwezig bij de clubs. Dat was tien jaar geleden nog veel meer een taboe in de voetballerij, waardoor ik er ook vooral zelf mee rond bleef lopen, en dat was niet goed voor mijn spel. In deze tijd is er veel meer gerichte hulp van mental coaches, en dat is denk ik een heel goede ontwikkeling. Als jong ventje bij een grote club als Ajax komt er zo veel op je af.”

Lees meer:
0 reacties