Van den Brom geniet in Polen: "Die komen met duizenden tegelijk"

John van den Brom
John van den Brom Foto: © Orange Pictures

John van den Brom is tegenwoordig trainer bij Lech Poznan. De oud-trainer van FC Utrecht staat momenteel op de derde plaats, vlak achter koploper Slask Wroclaw.

"Het doel is kampioen worden. Dat is ook een reëel doel. Lech Poznan is een club met een grote achterban. Financieel goed georganiseerd en met een idee erachter. De kwaliteit in de selectie is er. Helaas hebben we onnodig al veel punten laten liggen. Maar ik weet ook wel: dat is voetbal”, begint Van den Brom bij Omroep Gelderland.

"Vergis je niet, het niveau is niet zo slecht hoor", vervolgt Van den Brom. "Veel ploegen zijn hier wel enorm fysiek. Grote sterke jongens. Wij doen het wat meer met een voetballende ploeg, daarop hebben we onze selectie ook samengesteld. Zo speel ik het liefst en dat is ook wel bekend."

Ook van de fancultuur in Polen geniet Van den Brom. “Van die beleving kan ik nog steeds enorm genieten. De supporters gaan ons overal met duizenden tegelijk achterna. Onlangs speelden we voor de beker uit tegen een club uit de vierde divisie. Daar waren 4000 fans van Lech Poznan bij. Ik vind dat echt leuk om te zien."

Lees meer:
0 reacties