Van den Berg over vertrek bij Utrecht: "Niet zo dat het nog diep zit"

Davy van den Berg voor Jong FC Utrecht
Davy van den Berg voor Jong FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Davy van den Berg en FC Utrecht: het was geen geslaagd huwelijk. Sinds zijn overstap naar PEC Zwolle maakt hij daarentegen meer en meer indruk.

In gesprek met Voetbal International blikt hij terug op zijn periode in de Domstad. "Een invalbeurt van vijf minuten met FC Utrecht tegen Feyenoord", vertelt hij aan verslaggever Sander Janssen. En daar baalt Van der Berg van. Onder het bewind van René Hake speelt hij zijn wedstrijden voor Jong FC Utrecht. "Op een gegeven moment was ik er klaar mee om wedstrijden te spelen bij Jong. Ik wilde druk voelen. Als we met Jong verloren, maakte het weinig uit. Niemand die klaagde."

Van den Berg wilde dan ook graag vertrekken, maar FC Utrecht liet dat niet toe. "Utrecht hield een verhuurperiode tegen, terwijl ik wel een goede voorbereiding had gedraaid. Ze wilden dat ik bleef en minuten ging maken, maar dat gebeurde uiteindelijk niet."

Uiteindelijk maakte hij de tijdelijke overstap, een halfjaar later, naar Roda JC. "Een stap die ik iedereen zou aanraden die in dezelfde positie zit. Het was dezelfde competitie als FC Utrecht, maar het is heel anders om écht ergens voor te spelen."

Bij terugkomst bij FC Utrecht hoopte hij op een eerlijke kans, maar helaas, blikt Van den Berg terug. "Ik had vlieguren gemaakt en hoopte weer op een kans in de Eredivisie. Vervolgens kocht FC Utrecht een middenvelder voor mijn positie en stond ik met 1-0 achter."

Op trainersvlak vindt er vervolgens een wisseling van de wacht plaats. Henk Fraser wordt aangesteld, die hem vertelt dat zijn kans op speeltijd gering is. "Het is nooit leuk om te horen dat je blijkbaar niet goed genoeg bent. Aan de andere kant waardeerde ik het wel dat Fraser eerlijk was. Nu kon ik verder. Ik ben gewoon doorgegaan en het is niet zo dat het nu nog diep zit."

Lees meer:
0 reacties