"Van de Streek en Van Overeem mogen best met mijn dochters uit"

Sander van de Streek
Sander van de Streek Foto: © Pro Shots

FC Utrecht ontvangt zaterdagavond SC Heerenveen in eigen huis. De Domstedelingen staan weer met beide benen op de grond. Na de knappe zege bij Ajax (0-1) werd er met maar liefst 5-1 verloren bij AZ. Verslaggever René van den Berg verwacht daarom maatregelen.

Van den Berg merkt op dat Hake na afloop boos was omdat een aantal spelers hun taak niet hebben vervuld. "Dat kon nog wel eens consequenties hebben", meent de clubwatcher van FC Utrecht, die wel enig idee heeft wie er geslachtofferd worden. "In de rust bleven Sander van de Streek en Joris van Overeem achter in de kleedkamer en Timber en Boussaid kwamen."

Volgens de verslaggever van RTV Utrecht zijn Van de Streek en Van Overeem 'ideale schoonzonen'. Ze zouden best met m'n dochters uit mogen", aldus Van den Berg bij de SportCast van Omrop Fryslân. "Wij kennen Sander van de Streek natuurlijk goed van Cambuur", vult Cambuur-watcher Geert van Tuinen aan. "Een lievere jongen bestaat er niet op deze aarde, maar je hebt in dit soort wedstrijden wel een paar rotzakken nodig. Dat was vroeger wel een kwaliteit van FC Utrecht, hè?"

"Het zijn allemaal ideale schoonzonen geworden", beaamt Van den Berg. "Sander is een fantastisch mens en een geweldige voetballer, alleen Sander moet elke week spelen. Op het moment dat er twijfel ontstaat over het functioneren van Van de Streek, dan heeft dat invloed op hem. Dat is jammer."

Van den Berg denkt aan een aantal wijzigingen tegen SC Heerenveen. "Als hij gaat wisselen, dan zal hij Ramselaar weer op de 10-positie zetten. Hij heeft de laatste tijd op links gespeeld. Als hij die wissel toepast, komt Boussaid aan de linkerkant. Dat is een meer behendige speler. Je moet ook afwachten op Van der Maarel blijft staan, want Ter Avest viel heel erg goed in. En je hebt altijd nog Quinten Timber, die een uitstekend begin heeft gehad. Wellicht krijgt hij de voorkeur boven Van Overeem."

"Dat was vroeger wel een kwaliteit van FC Utrecht, hè?"
Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand