Van de Haar: "Bij een fout krijg ik dat in de rust al te horen"

Jesse van de Haar
Jesse van de Haar Foto: © BSR Agency

Jesse van de Haar maakte onlangs zijn debuut tegen Ajax. En dat is bijzonder, want zijn vader droeg in het verleden ook al het shirt van FC Utrecht.

In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelt de spits dat zijn vader streng is voor hem. "Hij is wel streng, ja. Maar da’s goed voor me. Waar hij streng over is? Met name de echte spitsendingen, zoals looplijnen in de zestien. Tegen Willem II legde ik een bal breed, terwijl het een bal was die ik als spits gewoon zelf moet schieten. Nou, dan hoor ik dat in de rust al van hem, ondanks dat ik het zelf al donders goed wist."

Zelf is de jongeling echter ook niet op zijn mondje gevallen. Hij gaat al sinds jaar en dag mee met zijn vader, die coach is van TEC Tiel in de derde divisie. "Ik sta eigenlijk altijd naast de dug-out. Laatst had hij een discussie met zijn assistent over welk van de twee spelers eruit zou moeten. Ze twijfelden tussen een speler met veel voetbal, en een speler met veel snelheid. Ik zei: laat die jongen die voetbal brengt nou staan. Hij maakte in de blessuretijd de gelijkmaker."

Lees meer:
0 reacties