Van Branderhorst benadrukt: "Moet het de trainer moeilijk maken"

Mattijs Branderhorst
Mattijs Branderhorst Foto: © Pro Shots

FC Utrecht heeft afgelopen weekend opnieuw succes geboekt door Heracles Almelo te verslaan. Dit betekende de vierde zege op rij voor het team onder leiding van Ron Jans. Keeper Mattijs Branderhorst is blij dat hij de nul heeft weten te houden.

"Het is echt top", zegt Van Branderhorst na de overwinning tegen Heracles in gesprek met RTV Utrecht. Hij vervolgt: "Dit is waar je het allemaal voor doet eigenlijk. Ik vergelijk het altijd een beetje met scoren voor een spits. Het zijn toch ook statistieken die laten zien hoe goed je bent, dus het is altijd lekker om dan de nul te houden."

"Het was een beetje vergelijkbaar met de wedstrijd tegen Fortuna Sittard", voegt hij toe. "Daar hadden alleen op een gegeven moment gelukkig meer doelpunten gescoord en hier werd het nog wel gevaarlijk op het einde."

"Ik denk het wel", antwoordt hij op de vraag of hij het prettig vindt dat trainer Ron Jans per wedstrijd bekijkt wie de beste is. "Ik denk als je kijkt naar hoe hij zijn opstellingen maakt, dan is het vaak jongens die presteren blijven staan of jongens die erin komen en presteren die krijgen een kans. Dat heeft hij met veldspelers gedaan en ik ben benieuwd hoe hij het nu met de keepers gaat doen."

"Dit was voor mij natuurlijk een droomscenario", zegt hij enthousiast. "Drie wedstrijden spelen en drie keer de nul houden. Ik vind ook dat ik het de trainer moeilijk moet maken. Ik wil natuurlijk het liefst wekelijks spelen. Wij hebben denk ik de luxe dat we twee goede keepers hebben. De trainer mag uiteindelijk bepalen wie de beste keeper is voor dit elftal, dus ik ben benieuwd", sluit Van Branderhorst af.

Lees meer:
0 reacties