Valentijn Driessen: "Niet PSV, maar FC Utrecht schreef geschiedenis"

Valentijn Driessen
Valentijn Driessen Foto: © NESimages

Valentijn Driessen denkt niet dat de paniek overheerst bij PSV nu de ploeg voor het eerst punten heeft verspeeld in de Eredivisie dit seizoen. De chef voetbal denkt daarnaast dat Othmane Boussaid later nog wel eens herinnerd kan worden aan de wedstrijd in de Domstad.

"Het bleek allemaal te voorbarig", begint Driessen zijn column in De Telegraaf. "In het zicht van de haven werd de unieke reeks overwinningen verijdeld. Het PSV van het seizoen 2023-2024 zal het recordaantal zeges van zeventien vanaf de seizoenstart met het legendarische PSV uit het seizoen 1987-1988 moeten delen. Niet PSV, maar FC Utrecht schreef geschiedenis."

"Niet vanwege de tiende achtereenvolgende wedstrijd zonder nederlaag, maar omdat het PSV als eerste ploeg dit seizoen punten afsnoepte", gaat hij verder. "Wanneer het geëvenaarde record dreigt te worden verbroken, zal Othmane Boussaid overal verschijnen om te vertellen hoe hij PSV de voet heeft dwarsgezeten. Zoals Piet Keur dezer dagen opdook omdat hij FC Twente in januari 1988 naast PSV kopte."

"Neemt niet weg dat het huidige PSV trots mag zijn op de evenaring en de reeks. Dat hangt niet af van wel of geen achttiende zege. Extra knap is dat trainer Peter Bosz de serie met zijn spelers heeft neergezet zonder zijn voetbalfilosofie geweld aan te doen. Over langere tijd en onder allerlei verschillende omstandigheden speelde PSV ultra-offensief, met sterk gevarieerd aanvalsspel, met hoog druk zetten en ver weg van het eigen doel. In alles was Bosz’ hand zichtbaar", aldus Driessen.

Lees meer:
0 reacties