Utrechtse fans zien Oranje in politiebusje: "Had niet veel gedronken"

Vier Oranjefans moeten de kwartfinale vanuit een politiebusje kijken
Vier Oranjefans moeten de kwartfinale vanuit een politiebusje kijken Foto: © X

Het Nederlands Elftal slaagde er met pijn en moeite in om Turkije afgelopen weekend te verslaan. Nederland werd aangemoedigd door vele Nederlandse fans die waren afgereisd naar Berlijn.

Niet voor alle fans werd het een mooie dag, want vier fans uit het Utrechtse dorp Kockengen beleefden een hele bijzonder weekend. Koen, Wouter, Robbie en nog een Koen wilden met elkaar in de fanzone de kwartfinale kijken, maar zover kwam het niet. Koen vertelt tegenover Tubantia: "We wilden wel heel graag meelopen met de Oranjemars. Daarna zouden we dan met andere supporters zonder kaartje teruggaan naar het fanplein om de wedstrijd op groot scherm te kijken."

Voordat het zover is worden er wat biertjes genuttigd. "Het was ontzettend gezellig. Na afloop wilden we eigenlijk een taxi terug naar het plein nemen. Maar toen zagen we die stepjes en dachten we: dat kan ook. En dan zien we ook nog wat van de stad. We waren bijna bij de fanzone en moesten eigenlijk alleen nog de stepjes parkeren, toen een van ons finaal tegen de vlakte ging”, vertelt Koen. Volgens het 'slachtoffer’ was dat niet geheel zijn eigen schuld. "Het had geregend, dus het was glad", vertelt hij.

En dat werd gezien door een Duitse agent en die was niet blij. ,In eerste instantie dachten we er met een waarschuwing of een hoge boete vanaf te komen. Maar hij stond erop dat we mee gingen naar het bureau voor een bloedtest. We wisten al direct dat we een boete zouden krijgen en daarna naar huis mochten. Zo veel hadden we ook niet gedronken. We waren niet kneiterlam." Ze moesten in het politiebusje op naar het bureau waardoor ze de wedstrijd misliepen, maar wel op de telefoon konden kijken. "Het was er heel warm en knus. We konden niet eens naar buiten kijken. Maar we hebben ons wel vermaakt."

Hoe hoog de boete zal zijn, weten de jongens niet. Daarover krijgen ze nog bericht. Toch willen ze 'revanche'. De vrienden zijn naarstig op zoek naar kaartjes voor de halve finale (in Dortmund) of finale (in Berlijn).

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
FC Utrecht
14:30
PEC Zwolle
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
24/08
NAC Breda
21:00
FC Utrecht
zo
1/09
FC Utrecht
12:15
FC Twente
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
8 Fortuna Sittard 0 0 0
9 Go Ahead Eagles 0 0 0
Bekijk de hele stand