Flamingo imponeert: "Gaat FC Utrecht nog veel plezier opleveren"

Ryan Flamingo tijdens het duel met PSV
Ryan Flamingo tijdens het duel met PSV Foto: © Pro Shots

FC Utrecht wist zondag een einde te maken aan de zegereeks van PSV. Een ware stunt van Utrechtse zijde die op een 1-1 eindstand wist te komen. Opvallend was de goede prestatie van de jonge middenvelder Ryan Flamingo die een belangrijk aandeel had in het gelijke spel, zo beschrijft Sam Planting op de website van ESPN.

Planting: "PSV had veel moeite met de hoge druk van de Domstedelingen. Als controleur op het middenveld speelde Flamingo weer een belangrijke rol in het wedstrijdplan van trainer Ron Jans. Meermaals was de huurling van Sassuolo voorin te zien om fel druk te zetten op de bal."

Ook ziet Planting de fysieke volwassenheid. "In de vele duels die Flamingo zondag aanging liet hij weer zien hoe fysiek sterk hij is. De jongeling liet zich moeilijk van de bal zetten als hij eenmaal zijn positie had ingenomen, tot diep in de tweede helft behield hij zijn defensieve impact."

"Zijn vermogen om vanaf het begin tot het einde van de wedstrijd dominantie te tonen in persoonlijke duels voorspelt veel goeds voor zijn toekomstige ontwikkeling in deze rol. Het cruciale optreden van Flamingo is daardoor extra opvallend omdat zijn sterke acties vaak zonder bal zijn, hetgeen FC Utrecht nog veel plezier kan gaan opleveren dit seizoen", besluit Planting.

Lees meer:
0 reacties