"Utrecht zou de minste doelpunten in de Eredivisie moeten maken"

Anastasios Douvikas
Anastasios Douvikas Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft het lek nog niet boven bij FC Utrecht. De Domstedelingen weten vooral amper te scoren en het ziet er in Utrecht niet rooskleurig uit.

"Met mannen als Nick Viergever en Mike van der Hoorn heeft FC Utrecht een aardige luchtmacht. Eerstgenoemde ontbreekt overigens tegen Ajax door een schorsing. Mannen als Can Bozdogan en Toornstra moeten over een heel seizoen ook wel een doelpuntje kunnen meepikken", zegt Stef de Bont namens Voetbal International.

Vorig seizoen 55 doelpunten, nu pas vier sinds het vertrek van Douvikas. "De hoop van een trainer of td is dat spelers op een hoger niveau meer kansen krijgen en dus meer gaan scoren. Dat iemand als Descotte of Ramselaar meer gaat spelen en zo automatisch meer scoort. Maar dan nog heeft FC Utrecht ontegenzeggelijk veel doelpunten ingeleverd."

FC Utrecht moet kijken naar het team. "Dit seizoen moet het van het collectief komen. De negentien doelpunten van Utrecht moeten nu van de vleugels komen of van het middenveld. In een elftal dat lekker draait en veel op de helft van de tegenstander te vinden is, gaat dat net wat eenvoudiger. Op basis van de kansen zou FC Utrecht de minste doelpunten in de Eredivisie moeten maken. Aan Jans om eerst daar een antwoord op te vinden."

"Toch heeft er alle schijn van dat ook als de kansen er wel komen, FC Utrecht meer doelpunten heeft laten vertrekken dan dat het heeft aangetrokken. Het verschil is niet zo groot dat het plots degradatiekandidaat in de Eredivisie is, maar het is minder geworden", vervolgt De Bont.

FC Utrecht moet dit jaar overleven. "Wat rest, is punten sprokkelen en nadenken over herstelwerkzaamheden. Grote kans dan ook dat FC Utrecht - als het in de winter nog in deze regionen staat - de markt op moet voor een extra spits. Bij voorkeur een type-Douvikas."

Lees meer:
0 reacties