Utrecht likt wonden na uitschakeling: "Club heeft een imagoprobleem"

Nick Viergever
Nick Viergever Foto: © Orange Pictures

Wederom lukte het FC Utrecht niet om zijn doelstelling te behalen. Het Algemeen Dagblad analyseert de situatie waar de immer onrustige club uit de Domstad in verkeert.

Nadat Sparta de penalty’s beter nam dan FC Utrecht, verscheen aanvoerder Nick Viergever verslagen voor de camera. Teleurstelling overheerste bij de verdediger. "Dit komt aan, ja. Ons doel was Europees voetbal halen, dat is niet gelukt."

Het lijkt een repeterend liedje voor FC Utrecht. Elk jaar doet de club uit de Domstad een verwoede poging om eindelijk weer Europees voetbal naar de Galgenwaard te halen. De laatste jaren tast de club echter elke keer mis. Het Algemeen Dagblad schrijft dat ook spelers zich verbazen over de ambitie van de club, in combinatie met de doelstelling.

Het noemt hierbij Bas Dost, waarover Dennis van Bergen schrijft: "Ja, hij genoot bij FC Utrecht. Van de entourage, van het stadion. Maar ergens verbaasde hij zich erover dat club die zo graag naar de top wil, voorafgaand aan uitduels zelden de professionele rust van een hotel zoekt. Of dat fysio’s niet 24 uur per dag inzetbaar zijn. Geen verwijt was het, puur een constatering."

Daarbij stipt hij ook aan dat FC Utrecht in ieder geval een verkeerd beeld creëert bij andere clubs. "Vaststaat dat de club een imagoprobleem heeft. Directeuren van andere clubs schamperen geregeld wanneer FC Utrecht weer eens een hele stoet voetballers heeft gehaald, die het hoogtepunt van hun carrière allang achter de rug hebben. Want: zo weinig origineel, zo weinig creatief. En die spelers komen vooral omdat Utrecht nu eenmaal beter betaalt dan pakweg Sparta."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Utrecht komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Utrecht (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Utrecht
18:45
Almere City
vr
6/10
FC Volendam
20:00
FC Utrecht
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
za
28/10
Fortuna Sittard
21:00
FC Utrecht
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
18 Almere City 6 -14 1
Bekijk de hele stand