Utrecht likt wonden na uitschakeling: "Club heeft een imagoprobleem"

Nick Viergever
Nick Viergever Foto: © Orange Pictures

Wederom lukte het FC Utrecht niet om zijn doelstelling te behalen. Het Algemeen Dagblad analyseert de situatie waar de immer onrustige club uit de Domstad in verkeert.

Nadat Sparta de penalty’s beter nam dan FC Utrecht, verscheen aanvoerder Nick Viergever verslagen voor de camera. Teleurstelling overheerste bij de verdediger. "Dit komt aan, ja. Ons doel was Europees voetbal halen, dat is niet gelukt."

Het lijkt een repeterend liedje voor FC Utrecht. Elk jaar doet de club uit de Domstad een verwoede poging om eindelijk weer Europees voetbal naar de Galgenwaard te halen. De laatste jaren tast de club echter elke keer mis. Het Algemeen Dagblad schrijft dat ook spelers zich verbazen over de ambitie van de club, in combinatie met de doelstelling.

Het noemt hierbij Bas Dost, waarover Dennis van Bergen schrijft: "Ja, hij genoot bij FC Utrecht. Van de entourage, van het stadion. Maar ergens verbaasde hij zich erover dat club die zo graag naar de top wil, voorafgaand aan uitduels zelden de professionele rust van een hotel zoekt. Of dat fysio’s niet 24 uur per dag inzetbaar zijn. Geen verwijt was het, puur een constatering."

Daarbij stipt hij ook aan dat FC Utrecht in ieder geval een verkeerd beeld creëert bij andere clubs. "Vaststaat dat de club een imagoprobleem heeft. Directeuren van andere clubs schamperen geregeld wanneer FC Utrecht weer eens een hele stoet voetballers heeft gehaald, die het hoogtepunt van hun carrière allang achter de rug hebben. Want: zo weinig origineel, zo weinig creatief. En die spelers komen vooral omdat Utrecht nu eenmaal beter betaalt dan pakweg Sparta."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
28/04
RKC Waalwijk
14:30
FC Utrecht
zo
5/05
FC Utrecht
14:30
Vitesse
zo
12/05
FC Utrecht
14:30
Sparta Rotterdam
zo
19/05
AZ
14:30
FC Utrecht
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
8 Go Ahead Eagles 30 5 42
9 Sparta Rotterdam 30 2 40
10 SC Heerenveen 30 -6 36
Bekijk de hele stand