Utrecht-fans hekelen Amsterdamse politie: "Bijna pink verloren"

Politieauto
Politieauto Foto: © Twitter

FC Utrecht verloor gisteren na een reeks van vijftien ongeslagen duels bij Ajax weer voor het eerst sinds 6 oktober 2023 een competitiewedstrijd. Helaas braken er na het duel rellen uit in Amsterdam.

Voor de FC Utrecht-supporters en broers Pep en Frans is een uitwedstrijd er niet meer bij. In hun column voor De Utrechtse Internet Courant laten zij weten wat voor hachelijke situaties zij hebben meegemaakt. "Zondagmiddag is er met pepperspray gespoten, met wapenstokken geslagen en zijn we onder de voet gelopen door paarden. Het was een zwarte dag," vertelt Pep.

Pep geeft aan dat de supporters uit de Domstad genoeg onzin hebben meegemaakt, "maar deze uitwedstrijd spande misschien wel de kroon. De Amsterdamse politie vindt het kennelijk heerlijk om buitensporig geweld te gebruiken en ons te ontvangen als veroordeelde criminelen. Vooraf moest iedereen die een C.P. Company-jas droeg (een jas waar een zonnebril in de capuchon zit verwerkt) zijn legitimatiebewijs ter registratie afgeven. Alle supporters werden hiermee op voorhand al als verdachte aangemerkt."

Pep vindt het dan ook onacceptabel hoe de politieautoriteiten hier te werk zijn gegaan. Wel heeft hij gehoord waarom de politie in actie moest komen. "Helaas is er één Utrechtse jongen geweest die smakeloze teksten naar de politie heeft geroepen. Die uitspraken, zijn het herhalen niet waard, en waren voor de licht ontvlambare politie kennelijk de aanleiding om charges met paarden uit te voeren. Alle supporters worden afgerekend op de foute woordkeuze van een enkeling."

Ook minderjarige supporters waren in gevaar. "Er was een vader die zijn zoontje van elf jaar ternauwernood voor de aanstormende paarden kon wegtrekken, en een van onze supporters is bijna zijn pink verloren. Die man heeft de hele zondagavond in het ziekenhuis doorgebracht en werd naar alle verwachting maandagochtend geopereerd," aldus Pep.

Lees meer:
0 reacties