Ultee had last van laatkomers: "Hij legde 500 euro op tafel"

Sjors Ultee baalt
Sjors Ultee baalt Foto: © Orange Pictures

Veel trainers hebben last van gebrek aan discipline van enkele spelers. Ook Sjors Ultee merkte in zijn loopbaan dat het soms moeilijk werken is met zulke types en dat niet alle straffen even goed werken.

Je kan een speler disciplinair schorsen, maar wat nou als je daardoor je beste speler mist in de belangrijkste wedstrijd van het seizoen? "Het belang van de club gaat altijd voor", stelt Ultee in De Limburger. "Je eigen trots mag niet groter zijn dan het doel waar je als team voor strijdt. Al is die afweging soms extreem moeilijk. Want je wil ook geen scheve gezichten en scheve verhoudingen in de selectie. Je kan dan een symbolisch geldboete opleggen."

Volgens de oud-trainer van Fortuna Sittard en SC Cambuur werken geldboetes echter nauwelijks. "Toen ik als assistent bij FC Utrecht werkte, werd aan het begin bij een bespreking gezegd dat de boete voor het te laat komen 50 euro zou zijn", herinnert hij. "Een speler kwam een dag later bij ons en legde 500 euro op tafel. ‘Dit is alvast voor de eerste tien keer dat ik te laat ben', zei hij.”

Lees meer:
0 reacties