Ultee blikt terug op Utrecht-tijd: "Daar heb ik zoveel van geleerd"

Sjors Ultee
Sjors Ultee Foto: © Pro Shots

Sjors Ultee vindt het verschil tussen hoofdtrainer zijn of assistent erg groot. Hij was de assistent-trainer van Erik ten Hag op de bank bij FC Utrecht. Een bijzondere man, stelt Ultee.

"Erik zei altijd: na een nederlaag mag je 24 uur rouwen. Nou dat is verdomde lastig", lacht Ultee bij RTV Utrecht. Ten Hag schakelde na een wedstrijd snel door. "Ik kan het je nog sterker vertellen. Hier naast het stadion is die woontoren. Die kijkt uit op Zoudenbalch. Toen Erik daar woonde appte hij mij een keer 's avonds: Ik zie op het veld nog een doeltje staan. Wie heeft daar voor het laatst getraind?"

Ongeloof heerste: "Het is echt waar. Hij hield alles in de gaten. Ik deed ook de analyses vooraf. En dan belde hij me zaterdagavond half elf nog op met de vraag of het wel klopte. Waarop ik dacht: Het is half elf. Morgen is de wedstrijd. Alles is klaar. Nee, of ik het toch nog een keertje allemaal wilde doorkijken. Erik was fantastisch. Daar heb ik zoveel van geleerd. Robby Alflen zei later bij Fortuna Sittard tegen me: wat ben jij op Erik gaan lijken."

Lees meer:
0 reacties