Toornstra ziet in: "Die ga je in de play-offs ook nodig hebben"

Jens Toornstra
Jens Toornstra Foto: © Pro Shots

Jens Toornstra was na afloop van het gelijke spel tevreden met wat hij en zijn teamgenoten hebben gepresteerd. FC Utrecht toonde veerkracht en boog een 3-0 achterstand om in een 3-3 gelijkspel tegen AZ.

Tegenover de camera van FC Utrecht zei hij: "Het is een beetje het verhaal van de laatste jaren hier. Veel goals en het scoreverloop was ook heel bijzonder, zeker als je naar het spel kijkt. Ik vond ons eigenlijk heel goed beginnen en ook over het algemeen vrij aardig spelen. In het eerste kwartier zetten we heel veel druk en pakken we heel veel ballen af. Maar al na 8 minuten sta je met 2-0 achter, dan zakt de moed je wel even in de schoenen. We hebben ons daarna wel redelijk herpakt, maar kregen ook nog de 3-0 tegen. Ook na rust speel je goed en maak je volgens mij tegen 11 man nog 3-1. Vervolgens 10 man en hebben we geweldig gespeeld en ik denk nog twee goede goals gemaakt."

Toornstra ziet in dat het een hele prestatie is geweest om van 3-0 achter nog op 3-3 te komen. "Het is zeker knap en mentaal ook een goede prestatie. Ik denk dat we dit seizoen mentaal wel gehard zijn door deze prestatie. Natuurlijk begon het seizoen vrij dramatisch en daar zijn we ook weer bovenop gekomen.  We zijn vaker achter gekomen, maar op de een of andere manier kunnen we het altijd omdraaien en dat is een kwaliteit, die ga je in de play-offs ook nodig hebben."

Lees meer:
0 reacties