Toornstra verklaart wederopstanding: "Dat kunnen we nu makkelijker"

Jens Toornstra
Jens Toornstra Foto: © Pro Shots

Jens Toornstra heeft in gesprek met Voetbal International teruggeblikt op het seizoen van FC Utrecht. Hij weet de wederopstanding van het team wel te verklaren.

FC Utrecht startte het seizoen dramatisch, maar wist dit onder trainer Ron Jans om te draaien. Na de winterstop wisten alleen nog Feyenoord, Ajax en Sparta te winnen van de Domstedelingen. Toornstra weet wel wat het verschil is met het begin van het seizoen: “Het vertrouwen in elkaar, en wat we moeten doen in welke situatie. We kunnen ons nu makkelijker aanpassen aan verschillende systemen van tegenstanders, doorzien veel beter wat er wanneer in een wedstrijd wordt gevraagd.”

Toornstra merkt op dat dat in het begin van het seizoen nog niet altijd duidelijk was voor de spelers: “In de eerste maanden van het seizoen waren we nog te veel aan het zwemmen in het veld. Plus dat we nu een soort van momentum voelen dat je ook mindere wedstrijden wint. Op de bank had ik het er laatst in de slotfase tegen Go Ahead Eagles ook over met andere spelers. In de eerste maanden van het seizoen was het doelpunt mogelijk aan de andere kant gevallen. Nu maken wij vlak voor tijd de winnende goal. Dat is het ongrijpbare. We zitten al een tijdje in een flow”, aldus de middenvelder.

Lees meer:
0 reacties