Toornstra verklaart succes FC Utrecht: "Doet iets met de groep"

Jens Toornstra
Jens Toornstra Foto: © Pro Shots

Jens Toornstra heeft de wederopstanding van FC Utrecht van dichtbij meegemaakt. In gesprek met Voetbal International vertelt hij dat hij de sfeer zag omslaan.

In gesprek met het sportblad geeft hij aan dat hij de sfeer van chagrijn en teleurstelling zag omslaan naar energiek en perspectiefrijk. De middenvelder weet wel te verklaren hoe dat is gekomen: “Het vertrouwen is natuurlijk gekomen door de resultaten. Na het slechte begin volgden eerst veel gelijke spelen en vervolgens veel overwinningen achter elkaar. Dat doet iets met de groep.”

Toornstra spreekt dan ook van een heel apart seizoen. “Ik weet nog goed dat we de koppen bij elkaar staken met alle spelers. De boodschap was helder: laten we alsjeblieft met zijn allen zorgen dat we niet in de degradatiezone blijven hangen, met alle fatale gevolgen vandien. Nu hebben we het alweer over een mogelijke vijfde plek (is inmiddels niet meer mogelijk). Dat je daar nog over kunt praten, is wel heel bijzonder na de eerste maanden van het seizoen”, aldus Toornstra.

Lees meer:
0 reacties