Toornstra verdwaasd: "Het is niet te geloven én niet te verklaren"

Jens Toornstra in duel met Mats Wieffer
Jens Toornstra in duel met Mats Wieffer Foto: © Orange Pictures

Jens Toornstra keerde afgelopen weekend terug op de velden van de Eredivisie. Een groot succes was dat niet: in het kwartier dat de middenvelder meedeed kon zijn FC Utrecht geen vuist ballen; weer werd er verloren.

"Ik had hem echt goed te pakken. Ik kon vrijwel niks, Ik heb alleen maar op bed gelegen', vertelt hij bij Voetbal International. "Gelukkig ben ik weer fit. Topfit? Laten we het erop houden dat ik weer fit ben. Maar ik ben wel wat kilo's kwijt. Ik heb een jasje uitgedaan."

Zijn rentree wordt ontsierd door een slecht resultaat. "Het is niet te geloven én niet te verklaren. De achttiende plaats. Dat heb ik ook nog nooit meegemaakt. Ik heb met ADO wel tegen degradatie gespeeld. Dat is heel anders voetballen. Daar gaan we – als we niet oppassen – wel in terechtkomen. Dan wordt het direct heel moeilijk."

Nick Viergever zorgde hoogstpersoonlijk voor het peperdure puntenverlies. "'Ik heb hem direct na de wedstrijd gesproken. Hij had die jongen helemaal niet gezien. Dat is net weer die pech. Dat is de laatste weken wel vaker het geval. We zitten al langer in een fase dat alles tegenzit. Heel die gifbeker moet leeg. Daar kunnen we nu wel heel zielig over gaan doen, maar het overkomt je ook niet zomaar", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties