Toornstra: "Van Gaal noemde me kampioen ballen achteruit spelen"

Jens Toornstra is één van de elf spelers die ooit bij FC Utrecht onder contract stond én voor het Nederlands Elftal uitkwam. In gesprek met Fresia & Milan bij Parkeren de Bus vertelt hij over die ervaring.

Op 7 juni 2013 is het zover. Toornstra mag met onder andere Wesley Sneijder aantreden tegen Indonesië, een wedstrijd die met 0-3 wordt gewonnen. Toornstra herinnert zich vooral bondscoach Louis van Gaal maar al te goed, met zijn opmerking na de wedstrijd. ''Toen liep ik het veld af en zei hij: ‘Jij bent echt kampioen achteruit spelen, hé.’ Dus toen kwam ik van een koude kermis thuis.''

Die woorden schudden Toornstra namelijk meteen wakker. ''Op zich vond ik dat ik redelijk had gespeeld. Voor mijn gevoel. Maar ik stond wel weer met beide benen op de grond. Dus dat was mooi.'' De woorden van Van Gaal zorgde voor een bovengemiddelde nachtrust, besluit de middenvelder cynisch. ''Ik heb heerlijk geslapen die nacht.''

Een volgende oproep voor Oranje volgde in 2017, door interim-bondscoach Fred Grim. ''Ik moet wel eerlijk zeggen: de grote spelers kregen wat rust. Het was een Azië-trip. Maar een haasje is een haasje denk ik dan."

Lees meer:
0 reacties