Toornstra streeft naar plek vijf: "We kijken er zeker naar"

Jens Toornstra bij FC Utrecht
Jens Toornstra bij FC Utrecht Foto: © Pro Shots

FC Utrecht neemt het zaterdagmiddag in eigen stadion op tegen Go Ahead Eagles. Voor het team van Michael Silberbauer is het zaak om de drie punten in eigen huis te houden om zicht te blijven houden op plek vijf.

Jens Toornstra geeft op de site van FC Utrecht aan dat hij geen eenvoudige wedstrijd verwacht. “Ze spelen uit een goede organisatie”, analyseert Toornstra. “Maar dat gezegd hebbende moeten we wel gewoon voor drie punten gaan. Hopelijk kunnen we een keer 2/3-0 winnen en lekker gaan voetballen en niet dat het tot het einde spannend blijft. Maar dat ligt in onze eigen handen.”

Met nog negen wedstrijden te spelen heeft Toornstra plek vijf nog niet uit het hoofd gezet. De achterstand op nummer zes FC Twente is momenteel zes punten. “We moeten nog tegen FC Twente, dus we kijken er zeker naar", stelt de middenvelder strijdvaardig. "We zitten in een mindere periode, anders hadden we dichterbij gestaan. Je probeert zo hoog mogelijk te eindigen om het thuisvoordeel in de play-offs te hebben. En als je vijfde wordt, speel je tegen de nummer acht, dat is ook misschien wat makkelijker”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
Bekijk de hele stand