Toornstra na afloop: "Dan wordt het weer een beetje broze"

Jens Toornstra
Jens Toornstra Foto: © Pro Shots

Dinsdagavond speelde FC Utrecht een spannende KNVB-bekerwedstrijd tegen RKC in hun thuisbasis, de Galgenwaard. De Utrechters wonnen uiteindelijk met 3-2. Jens Toornstra blikt terug op de wedstrijd en hoopt deze prestatie voort te zetten.

Een bijzondere mijlpaal voor Jens Toornstra, die zijn 100e wedstrijd speelde. "Ja, dat was wel leuk. Daar werd ik vanmiddag door verrast, daar was ik niet van op de hoogte. Het is een leuke mijlpaal", glimlachte Toornstra na afloop van de wedstrijd in gesprek met ESPN.

De thuisploeg toonde volgens Toornstra in de eerste helft goed voetbal. "Ik denk dat we de eerste helft echt goed hebben gespeeld, was echt leuk ook", zei Toornstra. Maar de tweede helft verliep niet zo vlekkeloos. "De tweede helft maken we het onszelf wel weer echt onnodig lastig. Dat moet er wel uit." Ondanks hun voorsprong van 3-1 bij rust, gaf RKC niet op en kwam terug met een doelpunt. Deze terugslag bracht wat onzekerheid met zich mee bij de Utrechtse ploeg. "Ja, dat had ik al een klein beetje voor de rust. Ze maken de 3-1 en je ziet dat we een beetje onrustig worden", merkte Toornstra op.

Na de rust kreeg FC Utrecht al snel een tegendoelpunt te verwerken. "Als je dan na de rust gelijk weer een goal tegen krijgt, dan wordt het weer een beetje broze. Dat is een beetje het verhaal. Het is te onzeker nog." Ondanks dat sluit Toornstra af met de woorden: "Maar goed, we hebben wel een hele goede eerste helft gespeeld. Dat moeten we niet vergeten en daar moeten we gewoon op voortborduren."

Lees meer:
0 reacties