Toornstra over opgelopen blessure: "Het lijkt mee te vallen"

Jens Toornstra raakt geblesseerd
Jens Toornstra raakt geblesseerd Foto: © Pro Shots

Middenvelder Jens Toornstra had gemengde gevoelens na het gelijke spel van zijn FC Utrecht tegen FC Twente. De Tukkers worden veelal geroemd, dus is een resultaat goed. De Domstedelingen wisten echter niet van een man-meer-situatie te profiteren.

"Op zich is 1-1 tegen FC Twente oké, maar als je het laatste halfuur kijkt dan had je er tegen tien man misschien meer uit kunnen halen. We hebben als team goed en compact verdedigd en weinig weggegeven. Ik zie wel een ontwikkeling in het team. Er is minder angst om met z’n allen vooruit druk te zetten. En de wil om te winnen zie je wel terug. Het is positief dat we nu al vier wedstrijden op rij niet hebben verloren, maar je wil dit soort wedstrijden ook gaan winnen", opent de middenvelder bij De Telegraaf.

Zelf viel hij geblesseerd uit, de blessure lijkt mee te vallen. "Het was een raar moment en er was niemand in de buurt. Dat is vaak geen goed teken. Mijn enkel stond vast en mijn lichaam ging er een beetje overheen. Ik weet niet precies hoe ernstig het is. Het lijkt mee te vallen. De bandjes lijken in ieder geval intact."

Toornstra kreeg applaus bij het verlaten van het veld. "Een maand geleden was het nog anders. Op het moment dat ze minder positief waren, was dat ook terecht, want we stonden laatste zonder enig aanknopingspunt. Dan zie je dat het tij ook kan keren. Dat is positief en geeft veel energie. De supporters kunnen de ploeg op deze manier veel energie geven en dat doen ze de laatste wedstrijden. Je ziet dat dat veel effect heeft", besluit de routinier.

Lees meer:
0 reacties