Toornstra: "Onze supporters kunnen daarin een grote rol spelen"

Jens Toornstra
Jens Toornstra Foto: © Pro Shots

Jens Toornstra hoopt met FC Utrecht als zesde te eindigen. In dat geval gloren voor het elftal van Ron Jans namelijk twee thuiswedstrijden in de play-offs.

Iedereen bij de club hoopt op play-offs. "En die wens hebben we zelf óók allemaal", zegt Jens Toornstra na de zwaarbevochten 1-0 overwinning op Vitesse van zondagmiddag. "Iedereen is zich ervan bewust dat we het zo moeizaam begonnen seizoen alsnog prachtig kunnen eindigen."

Hoe belangrijk die zesde plek kan zijn? "Tweemaal in Galgenwaard spelen, is natuurlijk het ultieme scenario. Er zijn wedstrijden bij waarin de wisselwerking tussen ons en het publiek echt fantastisch is, dat je als het ware naar voren wordt geduwd door al die mensen. Zoiets is ook voor een voetballer van 35 jaar, zoals ik, nog steeds een feest om mee te mogen maken. Onze supporters kunnen een grote rol spelen in het bereiken van Europees voetbal. Dat weten we allemaal. Daarvan moeten we gebruik zien te maken."

"De komende twee wedstrijden winnen en bij voorkeur ook met goed voetbal; dat is de missie”, zegt Toornstra. "Dan gaan we met veel vertrouwen naar de play-offs. Al was het maar omdat de kans groot is dat we dan voor onze eigen supporters kunnen spelen. Want, ja, zij zijn een groot wapen van FC Utrecht", zo sluit hij af.

Lees meer:
0 reacties